Author Topic: Bel Fıtığı Ameliyatından Ne Kadar Sonra Taburcu Olabilirim?  (Read 1134 times)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2637
    • View Profile
Bel Fıtığı Ameliyatından Ne Kadar Sonra Taburcu Olabilirim?
« on: December 23, 2017, 04:56:20 AM »


Bel Fıtığı Ameliyatından Ne Kadar Sonra Taburcu Olabilirim?
 

Bel bölgesinde beş adet omur bulunmaktadır ve bu kemiklerin arasında diskler yer almaktadır. Bel bölgesine çok yük binmesi, ağır kaldırma ya da yanlış bir hareket yapmak bu disklerde fıtıklaşma görülmesine yol açar. Fıtık her ne kadar birçok organda görülse de bunların en önemlilerinden birisi bel fıtığıdır. Ameliyattan önce doktorlar rahatsızlığın giderilmesi için ilaç tedavisi, fizik tedavi ya da istirahat gibi çeşitli yöntemleri tercih ederler. Ancak doktorlar ameliyat uygun görürse bu operasyonun geciktirilmeden yapılması önemlidir. Uygun teknik kullanılarak tecrübeli eller tarafından yapılan operasyonlardan korkmamak gerekir.

 


Bel Fıtığı Ameliyatı Sonrası
 

Bel fıtığı ameliyatından sonraki süreç fıtığın yeniden oluşmaması için son derece önemlidir. Her ne kadar bel fıtığı ameliyatının son derece riskli olduğu düşünülse de bu oldukça yanlış bir kanıdır. Gelişen teknoloji ile beraber uygulanmaya başlayan yeni ameliyat teknikleri sayesinde hastalar hem daha hızlı taburcu oluyor hem de daha rahat bir ameliyat sonrası süreç geçiriyor. Mikroteknik ve mikroendoskopik teknik gibi yüksek teknolojik cihazlar ile gerçekleştirilen operasyonlar sonrasında hastanın taburcu olma süresi de oldukça kısalmıştır. Taburcu olma süresi hastadan hastaya göre değişse de artık bel fıtığı operasyonu geçiren hastaların büyük bir çoğunluğu aynı gün yürüyüp ertesi gün hastaneden taburcu olabilmektedirler.

 

 


Nasıl Mümkün?
 

Bel fıtığı ameliyatının gelişmiş teknikler kullanılarak yapılması sayesinde artık bel fıtığı operasyonu sonrası taburcu olma süresi daha da kısaldı. Hastaya minimum müdahale ile maksimum faydayı almayı amaçlayan yeni cerrahi yöntemler sayesinde hastalar operasyondan sonra kısa süre içerisinde yürüyebiliyor, merdiven ya da tuvalet kullanabiliyor ve ertesi gün hastaneden taburcu olabiliyor. Bu teknikler sayesinde ayrıca operasyondan sonra araba kullanımı, işe geri dönme süreci de oldukça kısalmaktadır. Ancak yine de ameliyat olanlar iyileşme sürecinde doktorun söylediklerine uymalı, merdiven inip çıkmaktan kaçınmalı, alafranga tuvalet kullanmalı ve ağır kaldırmaktan kaçınmalıdır. Bu uyarılara uymak iyileşme sürecinin daha sorunsuz geçirilmesini sağladığı gibi aynı zamanda bel fıtığının nüks etme riskini de düşürür.

 

Nöroşirurji Uzmanı

Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan

www.ahmetyildizhan.net