Author Topic: Atık Su Arıtma Sistemi Nedir?  (Read 328 times)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2630
    • View Profile
Atık Su Arıtma Sistemi Nedir?
« on: November 26, 2022, 02:00:44 PM »
Atık Su Arıtma Sistemi Nedir?

En küçük canlı organizmadan en büyüğüne kadar bütün biyolojik yaşamı ayakta tutan sudur. Gün geçtikçe temin edilebildiğimiz sular, içme ve kullanma suyu olma özelliğini kaybetmektir. Burada arıtma sistemleri devreye girmektedir. Atık Su Arıtma Sistemi ise genellikle endüstri tesislerindeki atık suların kirliliklerinin giderilmesi için kullanılmaktadır.

Atık Su Arıtma Sistemi Tarihçesi

İnsanlığın ilk yıllarından itibaren insanlar, yaşadıkları alandan atıklarını uzaklaştırmaya çalışmışlardır. Zaman geçtikçe sorunun yalnızca bu atıkları yaşam alanlarından uzaklaştırmak olmadığını anlamışlardır. Çünkü bu atıklar toprak, su gibi doğal kaynaklarını da kirletmiştir. Bütün bunlar da arıtma kavramının temellerini atmıştır. Doğal arıtma ile başlayan süreç zamanla fiziksel arıtma, aktif çamur arıtması, anaerobik arıtma, ileri arıtma şeklinde devam etmiştir. Günümüzde atık suyun ve mevcut alanın özelliklerine göre, uygun teknoloji ile doğaya zarar vermeden atık su arıtması yapılabilmektedir.

Atık Sular Neden Arıtılmalıdır?

İnsan bağırsak sisteminde patojenik mikroorganizmalar vardır. Atık sular da çok sayıda patojenik mikroorganizma içerir. Ayrıca oksijen kaynaklarının, besinlerin tükenmesine yol açabilecek, kanserojen olabilen zehirli bileşikler içerir.  Bu sebeple atık sular, üretim kaynaklarından uzaklaştırılmalı, arıtılmalı ve yeniden kullanıma hazırlanmalıdır. Paynamuhendislik.com atık su arıtımı konusunda öncü firmalardandır.