Author Topic: Ücretsiz Eğitim Rehberi İle Site Kur  (Read 1536 times)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2645
    • View Profile
Ücretsiz Eğitim Rehberi İle Site Kur
« on: February 19, 2016, 04:53:12 PM »
Ücretsiz Eğitim Rehberi İle Site Kur

Sitenasilkurulur.net

Teknolojinin hiç olmadığı kadar ilerlemeye başladığı şu günümüzde artık insanların kahir ekseriyeti istedikleri konular ile alakalı bilgilerini almak için internet sitelerini ziyaret ediyorlar. Böyle olunca da artık insanlar gerek iş gerekse genel konular ile alakalı istedikleri bilgileri insanlar ile paylaşmak adına site kurmaya başladılar. Böyle olunca da artık en ufak bir araştırma ile alakalı binlerce farklı siteyi görmek mümkün. Pek çok kişi site yapmak istiyor ancak bunu nasıl gerçekleştirebileceğini ve nereden başlayacağını bilmiyorlar. Halbuki şimdilerde isteyen herkes, herhangi bir sorunla karşılaşmadan web sayfası hazırlayabilir ve bunu insanların beğenisine sunabilir. Yapılması gereken tek şey ise doğru noktalara bakarak herhangi bir sorunun meydana gelmesini engellemek.

http://www.sitenasilkurulur.net/site-nasil-yapilir

İnternet sitesi kurmak isteyen kişiler, öncelikli olarak işe bir domain name (site adı) ne olacağına karar vermek ile başlamalıdır. Genellikle bu aşamada konusu ile en alakalı ve insanların hafısasında kolay yer alabilecekleri bir domain adı üzerine karar vermelidir. İnternet sitesi, insanların kişilerin sitelerini tanıyacakları bir isme sahip olmalıdır. Bu sayede kişiler yalnızca bilgi almak için değil, meraktan da bu siteye giriş yaparlar. İsmin bulunmasının ardından ise site kurmanın diğer bir aşaması devreye giriyor. O da sitenin alan adını (domain) tescili ve Domain adı verilen alan adının alınması ile beraber site yapmak adına web hosting sunucu hizmetinin alınması gerekiyor. Bu hizmeti alırken öncelikli olarak hosting şirketlerini araştırmak gerekiyor. Şirketler genel olarak birbirinden farklı özellikleri paket halinde site kurmak isteyen kişilere sunuyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise sitenin kullanım amacına en uygun olacak paketi satın almak.

http://www.sitenasilkurulur.net

Buna karar verirken site kurmayı düşünen kişinin sitesinin aylık ne kadar trafik alacağı, ne kadarlık bir alana ihtiyaç duyacağı gibi konular ile alakalı gerekli olan bilgilere sahip olunmalı. Gereğinden az bir paketin alınması sonrasında site kısa süre yayında kalacak ve bu esnada sorunlar meydana gelecek, fazla olmasının ardından ise, kişiler boş yere bu hizmet için para veriyorlar. Site kurma ve yayınlama hayalini ızdıraba dönüşmemesi adına site yapmayı düşünen kişiler eğer ki konu ile alakalı tam olarak fikir sahibi değillerse mutlaka kaliteli bir web hosting firması ile görüşerek gerekli olan bilgilerin tamamını almalı.

Sonrasında da bu bilgiler ışığında site yapmaya başlayacaklardır. Domain ve web hosting hizmeti sonrasında artık siteyi hazırlamak çok daha kolay bir hale gelecek. Şimdilerde site kurmak adına yalnızca kod yazmayı bilmek gerekmiyor. Artık isteyen herkes hazır internet siteleri arasından seçimlerini çok kolay bir şekilde yapabilirler. Sitenin hazırlanmasının ardından sıra web sayfası içeriğini hazırlamaya geliyor. Web sitesi içeriği hazırlamak tahmin edilenden çok daha önemli bir konuyu öğrenmeleri gerek, o da seo'yu (Arama Motoru Optimizasyonu) öğrenmeleri gerekiyor. Çünkü burada önemli olan nokta, sitenin yapılacak arama esnasında ilk sıralarda yer almasıdır. Aksi bir durumda yazılan yazılar ve eklenen resimler hiçbir şey ifade etmeyecektir. Bundan dolayı da kişilerin bu noktada oldukça dikkatli olmaları büyük bir önem taşıyor.

Site sahipleri, site kurma işlemini sona erdirdikten sonra artık sıra sitenin içerisini doldurmaya geliyor. Sitenin içerisinde yer alması gereken konuların belirlenmesinin ardından sıra konuları doğru bir şekilde yayınlamaya geliyor. Her bir makalenin içerisinde yer alması gereken anahtar kelime sayısı birbirinden farklıdır. Bundan dolayı da kişilerin site yapmak istedikleri zaman SEO konusuna dikkat etmeleri gerekmekte. Çoğu webmasterlar sitesini yayınladıktan sonra, hemen yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayacak sanıyor! Halbuki bu çok yanlış bir kanı. Oysaki arama motoru optimizasyonu uyumlu bir site olmadıkça, sadece site sahibinin (webmaster) siyaret edebileceği bir site kurmuş olacaktır. Bazılarıda internet'te iyi bir araştırma sonucunda web sitesi kurma rehberi ile site kurar. Böylece Google, web sayfası içerisinde yer alan noktalara dikkat edecek ve arama yapıldığı zaman siteyi çok daha yukarılarda gösterecektir. Böylece kişilerin internet siteleri de her zaman istenildiği gibi çok yüksek ziyaretçi sayısına ulaşmış olur. Bunun sonucunda kişiler gerek ürünlerini gerekse fikirlerini veya hizmetlerini çok daha fazla kişiye ulaştırmaya başlayacaktır.